Blogs, kur stāstīšu par to, ko redzēju.

ceturtdiena, 2014. gada 9. janvāris

Now You See Me

Par ko? Par vēlmi atmaskot ilūziju.
Kāpēc skatīties/ neskatīties? Visnotaļ skatīties. Kuram gan nepatīk burvju triki? Nē, jautājumam šajā gadījumā būtu jāskan šādi: "Kuram gan nepatīk zināt, kā burvju triks tika izpildīts?".
Spraigi, interesanti, neparedzami, koši, arī aktuāli, jo maģija vienmēr ir trendā.
Ņemot vērā to, ka šī ir vienkārši aizraujoša, krāšņa ekšena filma, tai patiešām pietrūkst kaut kā dziļāka, nopietnāka stāsta par sliktiem ledusskapjiem, tāpēc turpinājumā būs novērojumi, kritika par atsevišķām detaļām. Detaļas stāstā ir svarīgas.
Aizraujošs Robinu Gudu stāsts ar roku izveicības elementiem. Bet ja nopietni, tad nekā diži nopietna nav, taču ļoti izklaidējoši, baudāmi, jo filmai ir ne tikai ekšena elementi ar poliču un bandītu pakaļdzīšanās spēlēm, bet arī kaut kāda romantika, jo kurā filmā 4 cilvēku kompānijā, kur ir sieviete un vīrietis, neparādīsies šādas aspekts, ir arī kāds noslēpums, par ko gan es nestāstīšu, jo kam vajadzīgi šādi spoileri.
Manuprāt, stereotipizētos tēlus amizantus padara prāta-lasītāja minējumi, jo būtībā mēs visi mācētu pastāstīt par otru cilvēku. Iespējams, mazāk attīstīts bija "zaglēna" tēls (tas, kurš atgādina Ronaldo), kuram lielas nozīmes, izņemot roku veiklību zagšanā, nemaz nav, taču jāsaprot, ka 4 riteņi ir jautrāk, nekā 3, kur trešais jutīsies lieks. Un kas vispār ir "The Eye"? Burvjutriku meistari, kas pulcējas kopā, lai pavizinātos uz karuseļa? Muļķības.
Ko šī  filma mūs iemāca? Pievērst uzmanību detaļām.  Ja esam pārāk tuvu, nepamanām citas lietas. Visam pamatā roku veiklums un balamutes māksla, nekādas maģijas nav. Salaveča nav. Vienradzis neeksistē.
Manuprāt, vienīgais filmas mīnus ir piesātinātība ar specifektiem. Filma, kurā satiekas 4 burvju mākslinieki, papildus datormaksla ir lieka. Pazūd izbrīna, nesaprašanas eiforijas sajūta, ja es redzu, ka triks tiek izpildīts nevis ar māklsinieka roku izveicību, bet gan ar programmētāja pirkstu ātrumu.
Ņemot vērā to, ka ir cilvēki, kuri vienmēr vēlas uzzināt KĀ burvju triks tika izpildīts, jāatceras, ka ir tādi, kam svarīga nezināšanas eiforija, šādus cilvēkus, ļoti iespējams, ka filma pat sadusmos, jo visi triki tiek atmaskoti un maģijas ilūzija ir pilnībā pazudusi.
Par mūziku: grūti teikt, vai tur bija pat 2 melodijas.
Piebilde. Eisenbergam piestāv šādas "izlecošā gudrīša" lomas.
Piebilde2: Tiem, kam patīk burvju triku filmas, iesaku: The Prestige un The Illusionist

Ir interesanti skatīties, bet tikai vienai reizei.   Atzīme: 7,5/10

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru